Hakkında herşey Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?
Hakkında herşey Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir?
Blog Article
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi yahut kısaltması ile UTTS, şirketlere ilgili yahut kiralama yoluyla kullanılan araçların akaryakıt ödemelerinin izlem edilmiş olduğu sistemdir.
Hatta, UTTS'nin katkısızladığı sayısal kayıtlar sayesinde, mahrukat tüketimiyle alakadar veriler aculca raporlanabilir ve analiz edilebilir.
Düzenli Hamil ve Hizmet: Total Erke olarak, UTTS kullanıcılarımıza 7/24 dayanak sunmaktayız. Cihazlarınızın bakım ve güncellemeleri muhtevain yol ekibimiz her zaman taçınızdadır. Rastgele bir sorunda yahut hizmet ihtiyacında, bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Taşıt Teşhisma Sistemi (TTS), araçların sınırlı bir tanılamamlayıcıyla otomatik olarak teşhismlanmasını ve kaydedilmesini sağlayan bir teknolojidir. Akaryakıt istasyonlarında tip hem davranışletmeler hem bile bireyler muhtevain zaman tasarrufu ve asayiş katkısızlar.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklanan karara gereğince 1 Temmuz 2025 tarihinde oluşmak üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan vesait üreticileri tarafından da TTB ağırlıklmış olarak piyasaya çıkartılacak.
Pompalara ilişkilı olan bu ödeme kayıt cihazları yardımıyla araçların plaka bilgilerinin elle girişleri engellenmiş olur. Böylecene tüm bilgiler kendiliğinden olarak girilir. Yeni Taşıt Teşhisma sistemi ile elle plaka girişi teamüllemi ve zorunluluğu büsbütün ortadan kalmış evet.
Kiralık vesait, sıfır kilometre ferdî taşıtlar ve akaryakıt dağıtım şirketlerine destelı mesafeç sahipleri bağırsakin Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS)'ne kayıt zorunluluğu getirildi. Belirlenen tarihlere derece kayıt yaptırmayanlar yasal yapmış oldurımlarla karşılaşabilir.
Taşıt Tanılamama Sistemi’nin çalışma more info prensibi enikonu basittir ve gelişmiş bir altyapıya dayanır. Vasıtalara monte edilen plaka detayları, sistemin oturmuş olduğu noktalardaki okuyucular tarafından idraklanır ve merkezi bir veritabanına iletilir.
Akaryakıt Dağıtım Şirketleri aracılığıyla esenlanan Taşıt Teşhisma Sistemi kullanılan, kiralama yoluyla edinilen yahut ustalıkletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile akaryakıt istasyonlarındaki en azca bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 Koridor 2024’e kadar TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir tadil konstrüksiyonlmamıştır.
Türkiye’bile trafiğe kayıtlı website 29 milyon taşıtın olduğu, vergi mükelleflerinin ise 8 milyona yaklaşan taşıtın akaryakıt harcamalarını harcama göstererek vergi indirimi elde etmiş olduğu keşif ediliyor.
Akaryakıt çekicilikı sırasında, pompalara hulliyatlan taşıt teşhisma türkücü çeyizı ile depolara ağırlıklacak birimlerin elektronik haberleşmesiyle check here taşıtın plaka bilgisi YN Pompa ÖKC'lere kendiliğinden aktarılacak ve plaka bilgisinin elle girilmesi kelam konusu olmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.
UTTS uygulamaya aldatmaındığında, akaryakıt satışı sırasında TTB’de kayıtlı taşıtın plaka bilgisi, ödeme kaydedici cihaza kendiliğinden olarak aktarılacak. Bu sayede plaka bilgisinin elle girilmesi engellenmiş olacak.
Bu güncellemeler genellikle otomatik olarak örgülır, fakat temelı durumlarda yetkili servise gitme gerekebilir.
Araçların her bir akaryakıt çalımı düzenek tarafından detaylı bir şekilde kayıt şeşna karşıır. Bu sayede istihlak raporları kolay oluşturulabilir ve yakıt harcamaları şeffaf bir şekilde yoklama edilebilir.